Wednesday, September 22, 2010

stress kenapa kau mencintai aku

aku agak tertekan banyaknya assignment
aku tgh tulis blog ni pun sbb aku tgh tggu prtinter aku yg slow ni memuntahkan helaian note
mggu dpn ada prposal
pembentangan
kertas kerja budi penyayang tah yang tba2 aku jd pengarah program
2 test mggu depan
quiz analytical lg
report experiment yg  blur2 lg
report program baqsa yg aku pn x tau mcm mana
ada program nak ke UMP lg
sesungguhnya aku stress
dahla ari tu test teruk
aku rasa jatuh bnyk sem ni
mcm nak nangis
ayah mak maafkanlah anakmu andai dia tersungkur
dalam perjuangan yang tak nampak mana hujung
dibelenggu resam manusia yang bertunjangkan hasad
jauhkanlah aku dr sikap itu
ya Allah
aku ingin berubah
menjadi hambaMU yang tahu mana hala tuju
mengejar dunia bersandar akhirat sebagai tunjang

5 comments:

UMMU HAFSIN said...

Allah sedang berbicara kepadamu tentang sabar dan ikhlas...sabar..ikhlas...=)

masterfaiz said...

ada program apa budi penyayang?

NiaNurani said...

salam perjuangan..

situasi kita sama..=)
cuba hayati lirik kat bwah nie..

Alarme-sabar

Jgn jadi org tdak sbar
terus bersbar tetapkn bersabar
sabar itu sbhgian iman jdikan ia satu amaln

awan tdak sntiasa mendung
langit yg cerah pasti akn dtg
ombak tdk sentiasa mnggulung
menghempas bahtera di laut
kdgkala tenang mndamaikan
hati yg rawan..

begitulah stu gambran
org yg diduga dlm kehidupan
pastinya kan tiba kemudahan
ganjaran iman disisi Tuhan

Kata pujangga org yg bersabar
umpama sang pahlawan
gagah berani dia digeruni
berkorban rela mati

ps:-ini adlh tarbiyyah utkmu sahabat..:)

ana mujahidah said...

mnjdi sbaik2 hmba dn khalifah, bkn smudah mmetik 2 jari. i2pn blum psti bsa bbunyi.. hkikat insan mmg pnuh dgn kkurgan,nmun x mnjd suatu kslhan utk pbaiki dri mnjadi sbaik2 hmba Allah,truslah utk mlgkah mski dlm kpayahan..kita kn khalifah, mngapa msti diuji dgn pkara mdah,sdgkan kpyahn i2 pkara wjib sblum tba di Jannah.lalu hruskah mngalah pda takdir yg sring mghadiahi kta dgn kskaran yg mmbuatkn kta ttnduk mnanges hba?bljrlah utk mghadapi sgalanya..KRN ALLAH AKN SLALU BSAMA KITA

afiqhuri91 said...

terima kasih kepada sahabat2 kerana mencheerkan semuala diri ini daripada berputus asa.... terim kasih....

Post a Comment